Miskolc – Avasi Kilátó lézer show

Miskolcon jártunk a Kocsonya-fesztiválon és segítettünk bejelenteni a kilátó rekonstrukcióját. Minden figyelem a kilátóra szegeződött! :)

Miskolc avasi kilátó lézerfénnnyel és díszkivilágítással
Lézer show a főtérről
Miskolc fő tér lézer show az avasi kilátóból
Kategória: Egyéb kategória

Hogyan készül az esküvői lézer show? (2.rész)

Akkor lássuk is, miként fog ez különleges, egyedi műsorrá válni: A 10-15 perces több lézeres műsor felépítése egy forgatókönyv írásával kezdődik, ahol a pár tagjainak élettörténetét írjuk meg, születési évszámokkal, helyszínekkel, életkori sajátosságaikkal (hobbik, tanulmányok helyszínei, kedves háziállat, első autó/motor stb).
Ehhez mindig szükséges egy beépített ember, aki a szükséges információkat beszerzi, ha az a párnak meglepetés. Rendszerint izgalmas nyomozómunka indul: mi a kedvenc közös számuk, közös történeteik. :)
A szerelmes, járós időszakot szerelmes szimbólumokkal, a közös kirándulások helyszíneinek, fontos eseményeinek megrajzolásával, a leánykérést a dátum és helyszín grafikájával jelenítjük meg. Az esküvő napjának, dátumának kiírása, esküvői motívumok  és közös tervek szerepelnek rendszerint a fináléban, igény esetén kedvenc idézetet, irodalmi részletet is beemelünk hangjátékként a műsorba. Volt rá példa, hogy a pár kérte meglepetésnek a násznépnek a műsort és a szülőköszöntőt vonták össze a lézer show-val, egy kedves verssel köszönve meg a gyermekéveket kísérő gondoskodást.
IMG_0073
A forgatókönyv finomítása és végleges elfogadása után jön a stúdiómunka, két részletben:
a hangstúdióban a kért zenei montázst elkészítik (ez lehet a pár kedvenc zenéje is) a kért hangjátékot, verset felmondják, azt megeffektezik, hogy a kért zenei montázsba illeszkedjen.
A zene elkészülte és jóváhagyása után következik a grafikai elemek, feliratok megrajzolása, időzítése a műsorban, a grafikai elemek időzítése, és a hozzá illeszkedő effekt sugárjáték megírása, a time-code megírása. Értelemszerűen egy ilyen komplex műsor esetén több lézerrel készül el a műsor, a lézerek számával pedig hatványozódik a látvány.
Ezek a lézerek már nagysebességű grafikus scannerrel szereltek, egy-egy gép értéke 1,5 M Ft körül indul, üzemórájának díja az amortizációt tekintve az előző cikkben említet  garden light lézerek értékének 5-6x-osa. A műsor megírása, finomításai után következik a kivitelezés. Egy 3 lézeres multimédia lézer show telepítéséhez kb 1,5-2 óra szükséges 2-3 kolléga részvételével, ezt praktikus a násznép érkezése előtt végrehajtani. A látványosság létrehozásához füstgépek is szükségesek, mert a lézerfény csak sötétben és valamilyen közegen megtörve látszik igazán.
Az egyedi lézer show műsor írás mögött egy komplett csapat munkája rejlik:
– egyeztetés a helyszínnel, a többi szolgáltatóval,
– forgatókönyv író, és az ebben közreműködő hozzátartozó,
– hangjátéknál szinkron színész,
– hangmérnökök,
– grafikusok,
– technikusok,
– laser safety officer munkája van benne.
Tehát legalább. 5-6 ember minimum foglalkozik 2-3 héten keresztül egy 10-15 perces műsorral.
Az egyedi lézer show-k kivitelezése után feldördülő taps és örömkönnyek, az élménytől csillogó szemek mindent elmondanak egy műsorról. Az élménynél szebb öröm talán nincs is… :)
Rita és Imi esküvőjéről:
YouTube előnézeti kép
Képek:

Hogyan készül az egyedi esküvői lézer show? (első rész)

Az esküvői szolgáltatók nagyon sok különlegességgel állnak a párok rendelkezésére, ezáltal az árak és lehetőségek száma szinte korlátlan. Az éjszakai látványosságok közül az egyik legkülönlegesebb a párról szóló esküvői lézer show.
 Egy szolgáltatás igénybevételekor a kereskedelemben jól bevált “szoké ocó” szolgáltatásoktól óvakodjunk! Amikor a dj hozza a fénytechnikát is, és hozzá ígér még extraként lézer show-t,  az nem más, mint a pontszóró kerti dekorációs fény, amit a kínai is csak garden lightként árul szentjánosbogár imitációként, pár dollárért ingyen postázva. A lézerfény valóban ott lesz, de csak cél nélkül kaszáló sugarak lesznek, összepöttyözve mindent: a tortát, a vendégeket, a vőlegény és a menyasszony arcába rusztikus és retusálhatatlan zöld-piros csíkokat hasítva a fotókon.  Ettől válik majd a gondos keresés által kiválasztott kedves esküvői fotósunk szeme enyhén idegrángásossá, és kedélye különösen morcossá, milliós kamerája pedig békésen bekúszik a táskája aljára a kontrollálatlan sugarak miatt. Addig biztos, amíg sikerül konszenzusra jutnia a technika gazdájával, hogy ezt a szerkezetet inkább fordítsák a fal felé, és oda dobálja a pöttyöket, mert ott nem zavar senkit, az elkészülő képek használhatóak lesznek és nem veszélyezteti a kamera képérzékelő lapkáját sem. Ez a fajta lézer show, ahol a lézer a táncoló násznép hangulatfényei közül az egyik. Sokat nem mutat, de legalább jó zavaró és hozzá nem értők számára olyan, mintha kapnának valamit.

Zenekarok által biztosított  ingyenes "lézer show'"

Zenekarok, dj-k által biztosított ingyenes “lézer show'”

Nézzük mi az a multimédia lézer show, ami “sokba” kerül: a párról szóló, egyedi multimédia lézer show elkészítése. A műsorírás maga rendszerint legalább két hét, előtte komoly kutatómunka folyik rendszerint egy közeli családtaggal szövetkezve, pláne ha meglepetésnek készül a  műsor. Ilyenkor egy találkozó és egy helyszínbejárás történik, ahol a lehetőségeket és az igényeket egyeztetjük. Ez lehet az ország bármelyik pontján, mindenképpen szükséges a helyszínt megnézni, hogy a látványosságot minél szebbre, a helyszín lehetőségeit kihasználva lehessen létrehozni. Ez pedig csapatmunka kérdése is!IMG_0062
A csapatmunka esküvői szolgáltatók esetén azt jelenti, akár vadidegen társ szolgáltatókkal kell együtt dolgozni. Mindenkinek az a természetes célja, hogy a pár Nagy Napja jól sikerüljön, ezért a profi szolgáltatók a háttérben mindig nagyon sokat segítenek azzal egymásnak, hogy összedolgoznak, láthatatlanul a háttérben egyeztetnek. A legjobb amikor van egy ügyes vőfély, ceremóniamester vagy esküvőszervező, aki átlátja az egész este forgatókönyvét, koordinálja a szolgáltatókat és leveszi ezt a terhet a pár válláról. Esetünkben  a többi szolgáltatóval történő egyeztetés: a zenekar, vagy a dj, aki a hangosítást biztosítja, a helyszín, aki az áramot adja, aki az ültetési rendet ismeri, és az esküvőszervező aki az időzítést tervezi, hogy mikor legyen a műsor.

Folytatás következik: az esküvői lézer show forgatókönyvének elkészítése

Képek:
YouTube előnézeti kép
Kategória: Egyéb kategória

TEDx-en a főni! :D

Csömör Hermina (a főni) a TEDx Liberty Bridge Women előadásán, amint arról beszél a TEDxLibertyBridgeWomen-en, hogyan lehet társadalmi szerepet vállalni lézershow-kal.  Hogyan lehet értéket átadni szórakoztatva? Szó volt még a műsorkészítők és nézők felelősségének kölcsönhatásairól is.

Köszönjük a képeket Köles Mihálynak, az outfitet Uhrin-Sabján Anikónak!

fullsizeoutput_2194a fullsizeoutput_2194b fullsizeoutput_21949

 

 

 

Barbi és Norbi esküvőjéről fotók

Olasz Zsoltitól, az Italiafoto.hu -tól kaptunk képeket az esküvőről. A tettestársaink az örömszülők voltak, akik nagyon lelkesen vettek részt az egyedi műsorírásban.

 

Kategória: Egyéb kategória

Valami készül! – újabb lézer-show-n dolgozunk egy lézertáncossal ledruhában :)

Régóta készülünk már egy újabb produkcióra. Ez a laserman, laserboy lézertáncos dolog már eléggé közismert, de a csajos verzió most indul! :) Dyna kitett magáért aznap, nagyon klasszul tekerte a fényeket. Aznap forgatási napon voltunk, ledmátrixos totoszlopok, robotlámpák, jó zene, mi kellhet még egy klassz produkcióhoz?

Kategória: Egyéb kategória

Boldog Valentin-napot! :)

IMG_0062Sokan azt állítják, hogy a szerelem és a szeretet ünnep eredete Szent Valentin, egy római papig nevéhez fűződik, aki mártírhalált halt, mert nem adta fel a kereszténységet a vallás üldöztetése idején. Kr.u. 269 vagy 270 február 14.-én halt meg, ugyanazon a napon, amelyik a szerelmi sorsjátékoknak volt szentelve. A legenda szerint a börtönben töltött idő alatt üzenetet küldött barátainak, hogy szereti őket és hogy ne felejtsék el őt.

A történet egy másik változata szerint, Szent Valentin papként szolgált Claudius császár ideje alatt, aki bebörtönözte őt, mert ellenezte döntését, amely megtiltotta a fiatal férfiaknak, hogy házasodjanak. Úgy gondolta, hogy a nőtlen férfiakból jobb katonák válnak, megerősítvén ezáltal a hadseregét. A legenda úgy tartja, hogy, Szent Valentin rabsága alatt összebarátkozott a börtönőr lányával, akinek hagyott egy levelet aláírva, hogy “A te Valentinodtól”.

Kr.u. 496-ban Gelasius pápa elrendelte, hogy az addigi Luperkalia ünnep helyett február 14-én Szent Valentinre emlékezzenek. Fokozatosan, ez a nap lett a szerelmes üzenetek napja, és Szent Valentin lett a szerelmesek védőszentje. A dátumra versek és olyan egyszerű ajándékok küldése volt jellemző, mint a virág vagy a csokoládé. Gyakran rendeztek társasági összejöveteleket vagy bálokat is ebből az alkalomból.

Az Egyesült Államokban, Miss Esther Howland volt az első, aki Valentin napi képeslapot küldött. A Colorado-i Loveland város komoly postai üzletet bonyolít le február 14. körül, mivel az emberek szentimentális verseket küldenek szét szeretteiknek, a gyerekek pedig Valentin-kártyákat cserélnek az iskolában.

A “kereskedelmi” Bálint-napot az 1800-as években vezették be, és mára már ezen a napon igen csak hatalmas forgalmat bonyolítanak le a virágárusok, valamint az ajándék- és édességboltok az ünnephez kötődő reklámkampányoknak köszönhetően. A legtöbb ember igyekszik valamilyen csodálatos idézet, szerelmes vers vagy akár sms kíséretében átadni ajándékát szerelmének, szeretteinek vagy más, szívéhez közel álló személyeknek.

Kategória: Egyéb kategória

Karácsonyi céges lézer show műsor

A karácsony a legjobb alkalom a csapat összehozására, kicsit megpihenni az év végi hajtásban. A közösen elköltött vacsora egy kellemes és varázslatos karácsonyi fényműsorral mindenkit elvarázsol. Szeretettel ajánljuk!

Kategória: Egyéb kategória

Lézer enteriőr

A szokásos animációs lézer show-n kívül létezik még a lézer enteriőr is, ami a rendezvények környezetét, dekorációját tudja igen látványosan feldobni. A színes ledekkel megvilágított fák lomja közül előtörő fénysugarak igazán feldobják a tóparti helyszínt!

Kategória: Egyéb kategória

Mi is az az esküvői lézer show?

Sokak számára a lézer show nem jelent mást, mint egy klubban a zene ütemére felvillanó

Zenekarok által biztosított  ingyenes "lézer show'"

Ingyen “lézer show” eredménye

 

fényeket, melyeket a sötét teremben a táncoló párok közé vetítenek, vagy egy koncert képi világának látványosabbá tételére használt eszközt. Az esküvői lézer show még részben sem hasonlít az előbb említett produkciókra.

Az örök dilemma, hogy az esküvői zenekarok, dj-k elég sokszor ígérnek “grátisz lézer show”-t a párnak, ami nem ugyanaz, mint egy valódi esküvői lézer show. Ez a fajta fényjáték csak egy lézeres fényeffekt, de semmiképpen se neveznénk show-nak (ami egy egyedi műsor készítése a párról szóló animációval, zenei montázssal, hangjátékkal interferencia és 3D effektekkel). Szuperbónuszgrátisz: a fotós nem fog tudni egyetlen egy képet se készíteni, ami ne lenne “összefirkálva”. A retusálás megfizethetetlen…

A valódi esküvői lézer show egyedi és személyre szabott élménnyel teszi feledhetetlenné  az esküvőtöket, melyet a meghívott vendégek szájtátva fognak bámulni. Egy zenére komponált, nagyszerű fény-látványosság, amely a párról szól, és különleges esküvői látványosság. Előszeretettel alkalmazzák nádfedeles csárdák és természetvédelmi területeken kiváltva a tűzijátékot, mert ez nem tűzveszélyes, szemetet nem termel, nem durrog és a környéken élők éjszakai nyugalmát sem zavarja, amiért az esküvői  helyszínek külön hálásak.

Lássuk miben is más egy átlagos lézer show-tól az esküvői produkció:

282261_377304298994796_1034615362_n - CopyA műsor 5-10-15 perc hosszúságú lehet (egyedi igények,erőforrások függvényében), mely saját grafikai témájával  a pár igényeihez és személyiségéhez szabható; megrajzolható a pár neve, akár arca is, jegygyűrűjük, múltbéli közös élményeik, jövendőbeli vágyaik, terveik. Természetesen meglepetésként a fiatal pár tagjai egymásnak is adhatják ajándékként a show-t, hiszen a program megszervezésekor elbeszélgetünk a megrendelővel, egyeztetjük az igényeket, bemutatjuk a lehetőségeket számára. Minden alkalommal egyedi lézer show forgatókönyvet készítünk, mely kedves emlékként átadható az ifjú párnak.  A IMG_1112számítógéppel komponált tartalom alatt elhangzó zenei témát érdemes az ifjú pár kedvenc, számukra különös jelentőséggel bíró zeneszámai közül kiválasztani. Tovább színesíthető a produkció egy-egy verssel, idézettel, mely egyedi hangjáték formájában fogja aláfesteni a lézer grafikák megjelenését.

A lézerfények 3 dimenziós motívumok megjelenítésére is alkalmasak, egy speciális hátulról vetíthető vetítővászon felállítása szükséges a helyiségben vagy a szabadban. A motívumok a zene ütemére különböző mozgásokat, térbeli forgásokat mutatnak be, többek között választható a pezsgő, anyakönyv, gyűrű, esküvői ruha, csokrok, virágok és egyéb esküvőre utaló díszítő motívumok.
A show folyamán nemcsak grafikai formákat, hanem térbeli sugárjátékot is bemutatunk, mely látványos színes legyezőkkel, hullámokkal színesíti a produkciót.

A produkciót érdemes sötétedés utánra időzíteni, mivel így akár kül- vagy beltéren 11146583_888399334551954_119492301581128873_oegyaránt csodálatos élményt biztosít a násznép és az ifjú pár számára. Természetesen a ceremónia előtt, a dekorációk elhelyezésével egy-időben telepítjük a lézer show működtetéséhez szükséges rendszert, így az érkező vendégek semmit sem fognak előre sejteni abból, milyen exkluzív élményben lesz részük. A telepítéshez mindössze 220 V 16 A áramforrás biztosítása szükséges. A térbeli látványosság megjelenítéséhez ködgépet használunk, mely vízbázisú folyadékkal üzemel, ez szagtalan, így a közönség észre sem veszi annak jelenlétét. A legszebb hatás elérése érdekében 3 lézergépet célszerű használni a program során, ezek egyike a grafikai témákat rajzolja, a másik kettő pedig a térbeli effekteket fogja jeleníteni.

Még információk:

https://goldlaser.hu/szolgaltatasaink/eskuvoi-lezer

Kategória: Egyéb kategória