Miről szól egy cégtörténeti lézer show?

Miről szólhat egy céges bulin egy cégtörténeti lézer show? Egy céges jubileumi műsor nagyszerű lehetőség arra, hogy bemutassátok a vállalat történetét, értékeit és eredményeit a munkatársaknak és az esemény résztvevőinek. Íme néhány ötlet és tipp a cégtörténeti műsor megírásához:

 1. Az alapítás és a kezdetek: Mesélj a cégalapítás történetéről, ki volt az alapító, mi volt az eredeti cél, és hogyan kezdődött az egész. A cég tevékenységei, fontosabb gyártmányai/szolgáltatásai is bemutatásra kerülhetnek a műsor során.
 2. Kiemelkedő pillanatok: Emelj ki néhány kulcsfontosságú eseményt és mérföldkövet a cég történetéből, például az első nagy megrendelést, a sikeres termékbevezetést vagy a jelentős fejlődéseket, díjakat, újabb piacok, értékesítési területek meghódítását, 3D animációban termékek megjelenítésére, fontosabb épületek megrajzolására is mód van a lézerrel.
 3. Személyes történetek: Ne csak a céges eredményekről beszélj, hanem mutass be olyan munkatársakat vagy vezetőket, akiknek fontos szerepük volt a vállalat fejlődésében, az ő portréjuk is megjeleníthető lézerrel.
 4. Üzenetek és jövőbeli tervek: megjeleníthetőek céges értékekek és üzeneteket, megoszthatjuk a jövőbeli terveket és célkitűzéseket. A műsor színesíthető ledes táncosokkal, színpadi szikrajettel, egyéb látvány effektekkel.
 5. A jubeliumi évszám megjelenítése a fináléban különleges fényjátékkal nagyszerűen emeli az esemény ünnepi hangulatát és megemlékezik a több éves közös munkáról. A műsor végén lehetőség van jókívánságok, célok, logók megjelnítésére akár 3D-s lézer animációban.


Kategória: Egyéb kategória

Március 15-ei multimédia lézer show

A kovid után Karcag város méltó módon ünnepelte meg az 1848-as szabadságharc emlékét, március 15-t. Karcag is érintett volt anno a szabadságharcban, itt száltt meg Kossuth 1948 januárjában, és 75 lovasból valamint 15 gyalogosból álló csapat csatlakozott a szabadságharchoz. Az önrendelkezés és szabadság iránti vágy ma is töretlen a magyarokban. Ennek emlékére öt lézerrrel multimédiás lézer show-t komponáltunk a város számára zenével, hangjátékokkal, grafikával a Fényszínházzal közreműködve.

Karcag város főterén

A magyar szabadságharc március 15-ei lézershow-ja nagyszerű lehetőség arra, hogy emlékezzünk és megünnepeljük a magyar nép küzdelmeit és gazdag történelmét. Egy ilyen lézershow tematikája számos fontos elemet jeleníthet meg, amelyekkel érdemes megemlékezni és ünnepelni ezen a különleges napon. Íme ahogyan felépült műsor szerkezete:

 1. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékeinél fókuszáltunk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc főbb eseményeire, mint például a Nemzeti Dal előadására, a forradalmi kiáltvány kihirdetésére és a szabadságharcosok hősi küzdelmeire, magukra a harcosokra és hős irodalmárokra: Kossuth, Damjanich, Petőfi, Jókai, és társaik.
 2. Az összetartozás és az egység ünneplése: A lézershow keretein belül a zenével emeltük ki a magyar nép összetartozását és egységét, amely az 1848-49-es forradalom idején és az azt követő évszázadokban is erőt adott.
 3. A szabadság és az önrendelkezés ünneplése: a műsorban megemlékeztünk a szabadság és az önrendelkezés értékéről, amelyekért az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei küzdöttek.
 4. A kultúra és az identitás : a lézergrafikákkal nemzeti lobogó, a kokárda, az Országház, és más nemzeti szimbólumaik szerepeltetek a műsorban.
 5. A fináléban a lézershowban megünnepeltük a jövőbe vetett reményt,az örökséget: a szabadság eszményét és e melletti elköteleződést, amely az 1848-49-es forradalom és szabadságharc öröksége révén folytatódik, bemutattuk Karcag város ehhez kapcsolódó szobrait, épületeit.

Ezen témák forgatókönyvbe írásával, csodálatos timeline-on időzített lézeres fényjátékkal egy lenyűgöző és felemelő lézershow-t hoztunk létre, amely méltó megemlékezése és ünneplése a magyar szabadságharc és az 1848-49-es forradalmának. Örömmel és büszkeségel készítettük ezt a műsort és más városokba is szívesen elvisszük, aktualizáljuk. :)

Kategória: Egyéb kategória

Mire való a céges rendezvényen a multimédia lézer show?

Céges logó megjelenjtés

Az egyedi műsor összeállítása céges rendezvényre izgalmas és kreatív feladat lehet! Néhány gondolat, hogy miről szólhat egy céges lézer show?

 1. Célkitűzések meghatározása: Kérdezd meg magadtól, hogy mi a célja a rendezvénynek. Mit szeretnél elérni vele? Egy bizonyos üzenet átadása, a résztvevők szórakoztatása, közös célok megfogalmazása,csapatépítés, stb.?
 2. Célközönség megértése: Ismerd meg a rendezvény résztvevőit. Kik lesznek jelen? Milyen érdeklődési körökkel rendelkeznek? Ezek az információk segíthetnek abban, hogy olyan műsort állíts össze, amely szórakoztató és érdekes számukra. Más egy partnertalálkozó célja ahol egy bizonyos terméket/vagy szolgáltatást szeretnénk promotálni és más egy céges belső rendezvény. Ez lehet akár családi nap, akár karácsonyi céges buli, stb.
 3. Koncepció kialakítása: Gondolj egy olyan koncepcióra, amely összhangban van a céges kultúrával és üzenetével. Érdemes összegyűjteni a fontos megjelenítendő elemeket: céges logókat, üzeneteket, a bemutatandó termék vagy szolgáltatás leírását, stb. A műsor ívét jól adja meg egy finom bevezetés, a mondanivaló kifejtése röviden és látványosan, valamint a finálé ahol akár a célok/kívánságok is megfogalmazódhatnak. Egy jubileumi céges rendezvényen bemutatható akár a cég története,a fináléban pedig az aktuális évszám megünneplése. Egy forgatókönyv írásával a műsor könnyen átláthatóvá és egyeztethetővé válik.
 4. Részletek kidolgozása: Írj részletesen minden egyes fontos műsor elemet amit be szeretnél mutatni vagy tevékenységet, beleértve az előadók nevét, a témát, az időtartamot és az esetleges speciális igényeket.
 5. Próbák és finomhangolás: A műsor kidolgozásához és megírásához idő kell. A zene megvágása, a logók, animációk megszerkesztése időigényes feladatok. A lézer műsorokat nem szükséges próbán látogatni, digitális látványtervvel előzetesen számítógépen megtekinthető a műsor, de természetesen az nem ugyanazt az élményt adja, viszont a részletek finomhangolására tökéletes. Az aznapi próba rendszerint elegendő, a technikai igényeket pedig a műsor kidolgozása elején érdemes egyeztetni, hogy minden megvalósítható legyen.
 6. Kivitelezés: érdemes tervezni a telepítés és a próba idejével, a többi előadó és egyéb technikai igények egyeztetésével. Az előadói tevékenység mindig csapatmunka, ezért fontos kölcsönösen informálni a technikusokat és előadókat, hogy egymás munkáját gördülékenyen tudják támogatni. Egy jó szervezés már fél siker egy rendezvényen.

Ezek az alapvető lépések segíthetnek abban, hogy sikeres és emlékezetes műsort állíts össze a céges rendezvényre. Ha konkrétabb segítségre van szükséged, keress minket minél előbb!

Kategória: Egyéb kategória

A lézerkapu, lasergate – vajon mi?

A lézerkapu vagy lézeres bejárat lézertechnológiai alkalmazásra uta, amely vizuálisan lenyűgöző és hatásos élményt nyújt belépéskor a vendégek számára egy rendezvényen.

Az alábbi módokon lehet megvalósítani:

Lézer alagút
 • Lézer alagút: az egyik általános megközelítés egy alagút vagy folyosó létrehozás lézersugarakból, amelyen a vendégek átmennek, amikor belépnek a helyszínre. Ezek a lézerek programozhatók minták, formák vagy akár szövegek létrehozására, amelyek izgalmas és emlékezetes beveztést nyújtanak az eseményhez.
 • Lézer labirintus: különleges élmény átbújni a sugarak között, szinte belopakodni a helyszínre.
 • Lézeres hologramok: egy másik lehetőség a lézerpojektorok használata holografikus képek vagy illúziók létrehozására a bejáratnál. Lebilincselő vizuális megjelenítésként szolgálhatnak.
 • Lézermapping: a technológia segítségével dinamikus képeket vagy animációkat vetíthetünk a helyszín homlokzatára vagy közeli falfelületekre amikor a vendégek közelednek. Ez dinamikus és magával ragadó belépési élményt hoz létre a nézőben.
 • Lézerfény-show: kidolgozottabb lehetőség egy teljes körű lézer műsor beépítésére a rendezvény bejárati területén. Ez magába foglalhatja a szinkronizált multimédia műsort, vagy egy mozgó lézer enteriőr létrehozását.

Összességében a lézeres bejárat kreatív és hatásos módja annak, hogy emlékezetes első benyomást keltsen a vendégekben amikor megérkeznek egy rendezvényre. Az élvonalbeli lézertechnológia és az innovatív dizájn kihasználásával a sezrvezők olyan beléepési élményt teremthetnek amely egy felejthetetlen esemény színtekerént szolgál.

Kategória: Egyéb kategória

Mitől lesz jó egy party laser-show?

Így építhet be egy party lézer showt egy eseményben:

 • Entrance Experience: amikor a vendégek megérkeznek a helyszínre a bejáratnál egy lézerkapu fogadja őket, megadva az alaphangulatot egy izgalmas estének.
 • Dence Floor Illumination: a lézershow a tánparketten. A különböző színű és mintázatú léezrsugarak a zene ütemére mozognak és táncolnak, magával ragadó energikus hangulatot teremtve. A lézerek végigsöpörhetnek a helyiségen, egy időben pulzálva a zenével, lenyyűgöző hatásokat hozhatnak létre a táncélmény fokozása érdekében.
 • Tematikus szegmensek: az esemény során lehetnek olyan tematikus helyszínek ahol a lézershow kiegészíti a zenét és a dekorációt. Például egy retro témájú szett során a lézerek a 70-es-80-as évek diszkókorszakára emlékeztető mintákat hozhatnak létre.
 • Különleges előadások: Ha az esemény során különleges előadások vagy fellépések zajlanak, pl DJ szettek, a lézershow szinkronizálható az előadásullak, hogy felerősítse a vizuális hatást és össszefüggő, szórakoztató élményt teremtsen.
 • Grand finale: hogy sílusosan zárjuk az eseméynt, tarthatunk egy nagy finálét, ahol a lézershow eléri a csúcsát szinkronizált fényeffektusokkal, ködgépekkel, konfettigépekkel, pirotechnikával, videoanimációkkal, a felejthetetlen befejezésért.

A lézershow gyártásban tapasztalt szakemberekkel együttműködve beiztosíhatja, hogy az effektek biztonságosak, vizuálisan lenyűgözőek és az esemény hangulatához és témájához igazodjon. Egy party lézer show egy hétköznapi bulit olyan rendkívül iélménnyé varászolhat, amelyre a vendégek évekig emlékezni fognak.

Fesztivál lézer
Kategória: Egyéb kategória

Mikor lehet egy esküvőn lézert használni?

A lézershow látványos kiegészítője lehet egy esküvőnek, magával ragadó élményt nyújtva a vendégeknek. Az esküvő programjában az alábbi módon lehet használni:

 • Különleges látványosságként, amikor az ifjú házasok belépnek a helyszínre, látványos zenés, hangjátékos lézershow kísérheti őket.
 • Egyedi róluk szóló multimédiás lézer show mutathatja be a pár életét gyermekkoruktól napjainkig, a közös együtt töltött időket, a jövendőbeli terveket.
 • A pár első tánca során egy lézershow varázslatos hatást kelthet, miközben a fénysugarak táncolnak körülöttük, miközben a táncparketten csodálja őket a násznép.
 • A beszédek alatt lézerlátványokkal szinkronizálhatók a szívből jövő pohárköszöntők és beszédek, fokozva a kimondott szavak érzelmi hatását.
 • Az egész este folyamán lézer effektek szórakoztathatják a táncoló násznépet, a táncparkettet energiával tölti fel a zene ütemére.
 • MIközben a pár felvágja az esküvői tortát, látványos lézer effektek különleges eleganciát adhatnak a pillanatnak.
 • Tűzijátékkal kombinált lézer finálé: az este stílusos lezárásaként egy tűzijátékkal kombinált lézer show lélegzetelállító, maradandó élményt nyújt mind az ifjú párnak, mint a násznépnek.
Esküvői lézer show

Fontos, hogy olyan professzionális lézershow-szolgáltatóval dolgozzunk együtt, aki gondoskodik arról, hogy az effektek biztonságosak legyenek, megfelelően szinkronizálva legyenek a zenével és a rendezvény egyéb elemeivel, valamint megfeleljenek a helyszínre vonatkozó műszaki előírásoknak. Gondos tervezéssel és koordinációval egy esküvői lézershow új magasságokba emelheti az ünneplés, és maradandó élményt hagy mindenkiben.

Esküvői lézer show
Kategória: Egyéb kategória

A látványosság ereje

Céges lézer show-n amikor sikerül mindenkit elvarázsolnunk, mindenki rögzíteni akarja a pillanatot :) Bár nagyon nehéz visszaadni az élményt, ahogy a fénysugarak körülöttünk száguldanak…

Részletek itt :)

Multimédia lézer show cégtörténetről

A “látvány ereje” egy vizuálisan feltűnő vagy lenyűgöző előadás azon képességére utal, hogy felkelti a figyelmet, érzelmeket vált ki és maradandó benyomást hagy a közönségben. A látványt a történelem során a szórakozás, a kommunikáció és a művészet különféle formáiban használták az emberek bevonására és befolyásolására.

A látvány ereje abban rejlik, hogy képes rabul ejteni, szórakoztatni és befolyásolni az embereket mind a tudatos, mind a tudatalatti szinten. Legyen szó grandiózus eseményekről, káprázatos látványról vagy elgondolkodtató megjelenítésről, a látvány mélyreható hatással van az emberi felfogásra, viselkedésre és kultúrára.

Kategória: Egyéb kategória

Miskolc – Avasi Kilátó lézer show

Miskolcon jártunk a Kocsonya-fesztiválon és segítettünk bejelenteni a kilátó rekonstrukcióját. Minden figyelem a kilátóra szegeződött! :)

Miskolc avasi kilátó lézerfénnnyel és díszkivilágítással
Lézer show a főtérről
Miskolc fő tér lézer show az avasi kilátóból
Kategória: Egyéb kategória

Hogyan készül az esküvői lézer show? (2.rész)

Akkor lássuk is, miként fog ez különleges, egyedi műsorrá válni: A 10-15 perces több lézeres műsor felépítése egy forgatókönyv írásával kezdődik, ahol a pár tagjainak élettörténetét írjuk meg, születési évszámokkal, helyszínekkel, életkori sajátosságaikkal (hobbik, tanulmányok helyszínei, kedves háziállat, első autó/motor stb).
Ehhez mindig szükséges egy beépített ember, aki a szükséges információkat beszerzi, ha az a párnak meglepetés. Rendszerint izgalmas nyomozómunka indul: mi a kedvenc közös számuk, közös történeteik. :)
A szerelmes, járós időszakot szerelmes szimbólumokkal, a közös kirándulások helyszíneinek, fontos eseményeinek megrajzolásával, a leánykérést a dátum és helyszín grafikájával jelenítjük meg. Az esküvő napjának, dátumának kiírása, esküvői motívumok  és közös tervek szerepelnek rendszerint a fináléban, igény esetén kedvenc idézetet, irodalmi részletet is beemelünk hangjátékként a műsorba. Volt rá példa, hogy a pár kérte meglepetésnek a násznépnek a műsort és a szülőköszöntőt vonták össze a lézer show-val, egy kedves verssel köszönve meg a gyermekéveket kísérő gondoskodást.
IMG_0073
A forgatókönyv finomítása és végleges elfogadása után jön a stúdiómunka, két részletben:
a hangstúdióban a kért zenei montázst elkészítik (ez lehet a pár kedvenc zenéje is) a kért hangjátékot, verset felmondják, azt megeffektezik, hogy a kért zenei montázsba illeszkedjen.
A zene elkészülte és jóváhagyása után következik a grafikai elemek, feliratok megrajzolása, időzítése a műsorban, a grafikai elemek időzítése, és a hozzá illeszkedő effekt sugárjáték megírása, a time-code megírása. Értelemszerűen egy ilyen komplex műsor esetén több lézerrel készül el a műsor, a lézerek számával pedig hatványozódik a látvány.
Ezek a lézerek már nagysebességű grafikus scannerrel szereltek, egy-egy gép értéke 1,5 M Ft körül indul, üzemórájának díja az amortizációt tekintve az előző cikkben említet  garden light lézerek értékének 5-6x-osa. A műsor megírása, finomításai után következik a kivitelezés. Egy 3 lézeres multimédia lézer show telepítéséhez kb 1,5-2 óra szükséges 2-3 kolléga részvételével, ezt praktikus a násznép érkezése előtt végrehajtani. A látványosság létrehozásához füstgépek is szükségesek, mert a lézerfény csak sötétben és valamilyen közegen megtörve látszik igazán.
Az egyedi lézer show műsor írás mögött egy komplett csapat munkája rejlik:
– egyeztetés a helyszínnel, a többi szolgáltatóval,
– forgatókönyv író, és az ebben közreműködő hozzátartozó,
– hangjátéknál szinkron színész,
– hangmérnökök,
– grafikusok,
– technikusok,
– laser safety officer munkája van benne.
Tehát legalább. 5-6 ember minimum foglalkozik 2-3 héten keresztül egy 10-15 perces műsorral.
Az egyedi lézer show-k kivitelezése után feldördülő taps és örömkönnyek, az élménytől csillogó szemek mindent elmondanak egy műsorról. Az élménynél szebb öröm talán nincs is… :)
Rita és Imi esküvőjéről:
YouTube előnézeti kép
Képek:

Hogyan készül az egyedi esküvői lézer show? (első rész)

Az esküvői szolgáltatók nagyon sok különlegességgel állnak a párok rendelkezésére, ezáltal az árak és lehetőségek száma szinte korlátlan. Az éjszakai látványosságok közül az egyik legkülönlegesebb a párról szóló esküvői lézer show.
 Egy szolgáltatás igénybevételekor a kereskedelemben jól bevált “szoké ocó” szolgáltatásoktól óvakodjunk! Amikor a dj hozza a fénytechnikát is, és hozzá ígér még extraként lézer show-t,  az nem más, mint a pontszóró kerti dekorációs fény, amit a kínai is csak garden lightként árul szentjánosbogár imitációként, pár dollárért ingyen postázva. A lézerfény valóban ott lesz, de csak cél nélkül kaszáló sugarak lesznek, összepöttyözve mindent: a tortát, a vendégeket, a vőlegény és a menyasszony arcába rusztikus és retusálhatatlan zöld-piros csíkokat hasítva a fotókon.  Ettől válik majd a gondos keresés által kiválasztott kedves esküvői fotósunk szeme enyhén idegrángásossá, és kedélye különösen morcossá, milliós kamerája pedig békésen bekúszik a táskája aljára a kontrollálatlan sugarak miatt. Addig biztos, amíg sikerül konszenzusra jutnia a technika gazdájával, hogy ezt a szerkezetet inkább fordítsák a fal felé, és oda dobálja a pöttyöket, mert ott nem zavar senkit, az elkészülő képek használhatóak lesznek és nem veszélyezteti a kamera képérzékelő lapkáját sem. Ez a fajta lézer show, ahol a lézer a táncoló násznép hangulatfényei közül az egyik. Sokat nem mutat, de legalább jó zavaró és hozzá nem értők számára olyan, mintha kapnának valamit.

Zenekarok által biztosított ingyenes "lézer show'"

Zenekarok, dj-k által biztosított ingyenes “lézer show'”

Nézzük mi az a multimédia lézer show, ami “sokba” kerül: a párról szóló, egyedi multimédia lézer show elkészítése. A műsorírás maga rendszerint legalább két hét, előtte komoly kutatómunka folyik rendszerint egy közeli családtaggal szövetkezve, pláne ha meglepetésnek készül a  műsor. Ilyenkor egy találkozó és egy helyszínbejárás történik, ahol a lehetőségeket és az igényeket egyeztetjük. Ez lehet az ország bármelyik pontján, mindenképpen szükséges a helyszínt megnézni, hogy a látványosságot minél szebbre, a helyszín lehetőségeit kihasználva lehessen létrehozni. Ez pedig csapatmunka kérdése is!IMG_0062
A csapatmunka esküvői szolgáltatók esetén azt jelenti, akár vadidegen társ szolgáltatókkal kell együtt dolgozni. Mindenkinek az a természetes célja, hogy a pár Nagy Napja jól sikerüljön, ezért a profi szolgáltatók a háttérben mindig nagyon sokat segítenek azzal egymásnak, hogy összedolgoznak, láthatatlanul a háttérben egyeztetnek. A legjobb amikor van egy ügyes vőfély, ceremóniamester vagy esküvőszervező, aki átlátja az egész este forgatókönyvét, koordinálja a szolgáltatókat és leveszi ezt a terhet a pár válláról. Esetünkben  a többi szolgáltatóval történő egyeztetés: a zenekar, vagy a dj, aki a hangosítást biztosítja, a helyszín, aki az áramot adja, aki az ültetési rendet ismeri, és az esküvőszervező aki az időzítést tervezi, hogy mikor legyen a műsor.

Folytatás következik: az esküvői lézer show forgatókönyvének elkészítése

Képek:
YouTube előnézeti kép
Kategória: Egyéb kategória

TEDx-en a főni! :D

Csömör Hermina (a főni) a TEDx Liberty Bridge Women előadásán, amint arról beszél a TEDxLibertyBridgeWomen-en, hogyan lehet társadalmi szerepet vállalni lézershow-kal.  Hogyan lehet értéket átadni szórakoztatva? Szó volt még a műsorkészítők és nézők felelősségének kölcsönhatásairól is.

Köszönjük a képeket Köles Mihálynak, az outfitet Uhrin-Sabján Anikónak!

fullsizeoutput_2194a fullsizeoutput_2194b fullsizeoutput_21949

 

 

 

Barbi és Norbi esküvőjéről fotók

Olasz Zsoltitól, az Italiafoto.hu -tól kaptunk képeket az esküvőről. A tettestársaink az örömszülők voltak, akik nagyon lelkesen vettek részt az egyedi műsorírásban.

 

Kategória: Egyéb kategória

Valami készül! – újabb lézer-show-n dolgozunk egy lézertáncossal ledruhában :)

Régóta készülünk már egy újabb produkcióra. Ez a laserman, laserboy lézertáncos dolog már eléggé közismert, de a csajos verzió most indul! :) Dyna kitett magáért aznap, nagyon klasszul tekerte a fényeket. Aznap forgatási napon voltunk, ledmátrixos totoszlopok, robotlámpák, jó zene, mi kellhet még egy klassz produkcióhoz?

Kategória: Egyéb kategória

Boldog Valentin-napot! :)

IMG_0062Sokan azt állítják, hogy a szerelem és a szeretet ünnep eredete Szent Valentin, egy római papig nevéhez fűződik, aki mártírhalált halt, mert nem adta fel a kereszténységet a vallás üldöztetése idején. Kr.u. 269 vagy 270 február 14.-én halt meg, ugyanazon a napon, amelyik a szerelmi sorsjátékoknak volt szentelve. A legenda szerint a börtönben töltött idő alatt üzenetet küldött barátainak, hogy szereti őket és hogy ne felejtsék el őt.

A történet egy másik változata szerint, Szent Valentin papként szolgált Claudius császár ideje alatt, aki bebörtönözte őt, mert ellenezte döntését, amely megtiltotta a fiatal férfiaknak, hogy házasodjanak. Úgy gondolta, hogy a nőtlen férfiakból jobb katonák válnak, megerősítvén ezáltal a hadseregét. A legenda úgy tartja, hogy, Szent Valentin rabsága alatt összebarátkozott a börtönőr lányával, akinek hagyott egy levelet aláírva, hogy “A te Valentinodtól”.

Kr.u. 496-ban Gelasius pápa elrendelte, hogy az addigi Luperkalia ünnep helyett február 14-én Szent Valentinre emlékezzenek. Fokozatosan, ez a nap lett a szerelmes üzenetek napja, és Szent Valentin lett a szerelmesek védőszentje. A dátumra versek és olyan egyszerű ajándékok küldése volt jellemző, mint a virág vagy a csokoládé. Gyakran rendeztek társasági összejöveteleket vagy bálokat is ebből az alkalomból.

Az Egyesült Államokban, Miss Esther Howland volt az első, aki Valentin napi képeslapot küldött. A Colorado-i Loveland város komoly postai üzletet bonyolít le február 14. körül, mivel az emberek szentimentális verseket küldenek szét szeretteiknek, a gyerekek pedig Valentin-kártyákat cserélnek az iskolában.

A “kereskedelmi” Bálint-napot az 1800-as években vezették be, és mára már ezen a napon igen csak hatalmas forgalmat bonyolítanak le a virágárusok, valamint az ajándék- és édességboltok az ünnephez kötődő reklámkampányoknak köszönhetően. A legtöbb ember igyekszik valamilyen csodálatos idézet, szerelmes vers vagy akár sms kíséretében átadni ajándékát szerelmének, szeretteinek vagy más, szívéhez közel álló személyeknek.