Hogyan készül az egyedi esküvői lézer show? (első rész)

Az esküvői szolgáltatók nagyon sok különlegességgel állnak a párok rendelkezésére, ezáltal az árak és lehetőségek száma szinte korlátlan. Az éjszakai látványosságok közül az egyik legkülönlegesebb a párról szóló esküvői lézer show.
 Egy szolgáltatás igénybevételekor a kereskedelemben jól bevált “szoké ocó” szolgáltatásoktól óvakodjunk! Amikor a dj hozza a fénytechnikát is, és hozzá ígér még extraként lézer show-t,  az nem más, mint a pontszóró kerti dekorációs fény, amit a kínai is csak garden lightként árul szentjánosbogár imitációként, pár dollárért ingyen postázva. A lézerfény valóban ott lesz, de csak cél nélkül kaszáló sugarak lesznek, összepöttyözve mindent: a tortát, a vendégeket, a vőlegény és a menyasszony arcába rusztikus és retusálhatatlan zöld-piros csíkokat hasítva a fotókon.  Ettől válik majd a gondos keresés által kiválasztott kedves esküvői fotósunk szeme enyhén idegrángásossá, és kedélye különösen morcossá, milliós kamerája pedig békésen bekúszik a táskája aljára a kontrollálatlan sugarak miatt. Addig biztos, amíg sikerül konszenzusra jutnia a technika gazdájával, hogy ezt a szerkezetet inkább fordítsák a fal felé, és oda dobálja a pöttyöket, mert ott nem zavar senkit, az elkészülő képek használhatóak lesznek és nem veszélyezteti a kamera képérzékelő lapkáját sem. Ez a fajta lézer show, ahol a lézer a táncoló násznép hangulatfényei közül az egyik. Sokat nem mutat, de legalább jó zavaró és hozzá nem értők számára olyan, mintha kapnának valamit.
Zenekarok által biztosított  ingyenes "lézer show'"

Zenekarok, dj-k által biztosított ingyenes “lézer show'”

Nézzük mi az a multimédia lézer show, ami “sokba” kerül: a párról szóló, egyedi multimédia lézer show elkészítése. A műsorírás maga rendszerint legalább két hét, előtte komoly kutatómunka folyik rendszerint egy közeli családtaggal szövetkezve, pláne ha meglepetésnek készül a  műsor. Ilyenkor egy találkozó és egy helyszínbejárás történik, ahol a lehetőségeket és az igényeket egyeztetjük. Ez lehet az ország bármelyik pontján, mindenképpen szükséges a helyszínt megnézni, hogy a látványosságot minél szebbre, a helyszín lehetőségeit kihasználva lehessen létrehozni. Ez pedig csapatmunka kérdése is!IMG_0062
A csapatmunka esküvői szolgáltatók esetén azt jelenti, akár vadidegen társ szolgáltatókkal kell együtt dolgozni. Mindenkinek az a természetes célja, hogy a pár Nagy Napja jól sikerüljön, ezért a profi szolgáltatók a háttérben mindig nagyon sokat segítenek azzal egymásnak, hogy összedolgoznak, láthatatlanul a háttérben egyeztetnek. A legjobb amikor van egy ügyes vőfély, ceremóniamester vagy esküvőszervező, aki átlátja az egész este forgatókönyvét, koordinálja a szolgáltatókat és leveszi ezt a terhet a pár válláról. Esetünkben  a többi szolgáltatóval történő egyeztetés: a zenekar, vagy a dj, aki a hangosítást biztosítja, a helyszín, aki az áramot adja, aki az ültetési rendet ismeri, és az esküvőszervező aki az időzítést tervezi, hogy mikor legyen a műsor.

Folytatás következik: az esküvői lézer show forgatókönyvének elkészítése

Képek:
YouTube előnézeti kép