Március 15-ei multimédia lézer show

A kovid után Karcag város méltó módon ünnepelte meg az 1848-as szabadságharc emlékét, március 15-t. Karcag is érintett volt anno a szabadságharcban, itt száltt meg Kossuth 1948 januárjában, és 75 lovasból valamint 15 gyalogosból álló csapat csatlakozott a szabadságharchoz. Az önrendelkezés és szabadság iránti vágy ma is töretlen a magyarokban. Ennek emlékére öt lézerrrel multimédiás lézer show-t komponáltunk a város számára zenével, hangjátékokkal, grafikával a Fényszínházzal közreműködve.

Karcag város főterén

A magyar szabadságharc március 15-ei lézershow-ja nagyszerű lehetőség arra, hogy emlékezzünk és megünnepeljük a magyar nép küzdelmeit és gazdag történelmét. Egy ilyen lézershow tematikája számos fontos elemet jeleníthet meg, amelyekkel érdemes megemlékezni és ünnepelni ezen a különleges napon. Íme ahogyan felépült műsor szerkezete:

  1. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékeinél fókuszáltunk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc főbb eseményeire, mint például a Nemzeti Dal előadására, a forradalmi kiáltvány kihirdetésére és a szabadságharcosok hősi küzdelmeire, magukra a harcosokra és hős irodalmárokra: Kossuth, Damjanich, Petőfi, Jókai, és társaik.
  2. Az összetartozás és az egység ünneplése: A lézershow keretein belül a zenével emeltük ki a magyar nép összetartozását és egységét, amely az 1848-49-es forradalom idején és az azt követő évszázadokban is erőt adott.
  3. A szabadság és az önrendelkezés ünneplése: a műsorban megemlékeztünk a szabadság és az önrendelkezés értékéről, amelyekért az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei küzdöttek.
  4. A kultúra és az identitás : a lézergrafikákkal nemzeti lobogó, a kokárda, az Országház, és más nemzeti szimbólumaik szerepeltetek a műsorban.
  5. A fináléban a lézershowban megünnepeltük a jövőbe vetett reményt,az örökséget: a szabadság eszményét és e melletti elköteleződést, amely az 1848-49-es forradalom és szabadságharc öröksége révén folytatódik, bemutattuk Karcag város ehhez kapcsolódó szobrait, épületeit.

Ezen témák forgatókönyvbe írásával, csodálatos timeline-on időzített lézeres fényjátékkal egy lenyűgöző és felemelő lézershow-t hoztunk létre, amely méltó megemlékezése és ünneplése a magyar szabadságharc és az 1848-49-es forradalmának. Örömmel és büszkeségel készítettük ezt a műsort és más városokba is szívesen elvisszük, aktualizáljuk. :)